05 Jul
05Jul

На шта ли ће то личити?Како сазнајемо из најновијег извештаја, ФИФА потенцијално планира да се врати на ”терен” фудбалских симулација у тандему са компанијом 2К Гамес. 2К је издавач који је објавио многе познате наслове, укључујући НБА 2К.


ЕА и ФИФА су још 2022. године најавили крај своје дугогодишње сарадње, која је последњих неколико деценија генерисала преко 20 милијарди долара. Иако је ово партнерство било и те како уносно, ФИФА је наводно захтевала далеко више новца, примарно због права коришћења имена фудбалске асоцијације, као и имена Светског Првенства (ФИФА Њорлд Цуп), на коме су играчи имали прилику да се такмиче у оквиру каријерних режима игре током година. Франшиза је сада позната као ЕА Спортс ФЦ.


Уредник Инсидер Гаминг-а Мајк Стро је открио да је ”начуо” да ФИФА и 2К желе да склопе ново партнерство како би радили на фудбалској симулацији која би носила ФИФИН бренд.


Стро је такође изнео могућност да се ова сарадња односи на 2К Лего. Историјски, 2К се бавио многим спортским насловима, али до сада никада није објавио ”фудбалску игру”.
Биће интересантно ако ФИФА и 2К заиста буду развили нову фудбалску симулацију, пошто конкуренција мањка у овом жанру игара.

Komentari
* E-mail neće biti objavljen na sajtu.