27 Jun
27Jun

Престижно такмичење које ФМ заслужује.

ФИФАе, еспортс огранак фудбалског управног тела ФИФЕ, удружио се са британском гејминг компанијом Спортс Интерацтиве како би организовао светско првенство у Фоотбалл Манагер-у. Прво издање догађаја ће се одржати од 29. августа до 1. септембра и носиће наградни фонд од 100.000 долара.
Фоотбалл Манагер је серијал фудбалских симулација који је, за разлику од еФоотбалл-а и ЕА Спортс ФЦ, више фокусиран на ”менаџерски посао”. Упркос популарности игре, франшиза има слабије развијену еспортс сцену у односу на горепоменуте наслове.
Ипак, то не значи да је потпуно неактивна – играчи се годинама такмиче на професионалном нивоу на турнирима као што су ФМ Стреамер Схоњдоњн и Њорлд Еспортс Цхампионсхип са наградним фондом од 25.000 фунти, који се одржао 2018. године у склопу Инсомниа Гаминг Фестивала.
Арсен Венгер, бивши менаџер фудбалског клуба Арсенал, именован је за амбасадора турнира.
”Радујем се што ц́у бити део овог узбудљивог пројекта. Ово такмичење од учесника захтева дубоко разумевање фудбалске стратегије и тактике и сигуран сам да ће бити врло успешно”, изјавио је Венгер у званичном саопштењу.

Komentari
* E-mail neće biti objavljen na sajtu.